Uitreiking Nederlandse Onderwijspremie 2024

Eline van Zon 11-07-2024
138 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 27 juni vond het vijfde ComeniusFestival plaats. Tijdens dit event is de Nederlandse Onderwijspremie uitgereikt aan docententeams in het mbo, hbo en wo. De winnende teams hebben een bewezen effectieve innovatie in het onderwijs doorgevoerd. Lees hier meer over de teams en hun projecten.

Na een feestelijke dag vol inspirerende workshops, TeacherTalks, posterpresentaties van leden en partners en een keynote van Nirav Christophe, was het moment daar: de uitreiking van de Nederlandse Onderwijspremie voor mbo, hbo en wo! Oud minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, reikte de derde, tweede en eerste prijzen uit aan de negen genomineerde teams. “Het is gewoon heel erg belangrijk ook te laten zien dat je op heel veel verschillende manieren het onderwijs beter, inclusiever, meer verbonden met de samenleving kan maken en dat je ook weer in het vernieuwen van het onderwijs weer van elkaar kan leren”, aldus oud minister Dijkgraaf.

Oud minister Dijkgraaf was onder de indruk van het enthousiasme van deze teams en hij geeft aan dat mooi is dat zij allemaal als rode draad hadden dat ze mensen, ideeën en opleidingen met elkaar in verbinding brachten. Zij ontvangen de prijs om hun projecten verder te kunnen ontwikkelen alsook docenten te stimuleren om te blijven werken aan onderwijsinnovatie en kennisdeling. De uitslag is als volgt: 

Uitslag van de mbo-teams:

  1. Interculturele Coach Onderwijsassistent (Alfa-college – 1,2 miljoen euro) 
  2. Instrumentatie voor de Ruimtevaart en verder (Leidse instrumentmakers School – 800.000 euro)
  3. Het internationale TEAMS-project voor maritieme ondernemers van de toekomst (STC – 500.000 euro)
     

Uitslag van de hogeschoolteams:

  1. PACE: een toekomstbestendig opleidingsconcept voor (zorg)opleidingen (HAN University of Applied Sciences – 1,2 miljoen euro)
  2. LEREN MAKEN DELEN, een podium voor onderwijsvernieuwing (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en ArtEZ – 800.000 euro)
  3. #Together(Hogeschool Rotterdam – 500.000 euro)
     

Uitslag van de universiteitsteams:

  1. De Klas op Orde met Virtual Reality (Rijksuniversiteit Groningen – 1,2 miljoen euro)
  2. SpringLab VU (Vrije Universiteit – 800.000 euro)
  3. De Pe(e)rfect Vaardig methode (Open Universiteit – 500.000 euro)


Lees het hele persbericht op NRO.nl of bekijk het juryrapport.



 

 

 

 

 

 

 

Terugblikken op het ComeniusFestival?

Kijk op onze pagina 'Terugblik ComeniusFestival 2024' voor foto's, handige links en een terugblikvideo.
 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...
Cookie-instellingen